20 травня 2021 року о 14 00 годині  в приміщенні Будинку культури Кожанської селищної ради відбулось відкрите громадське обговорення щодо питання встановлення місцевих податків і зборів на території Кожанської селищної територіальної громади на 2022 рік.

В ході заходу представники Кожанської селищної ради наголосили, що одним із важливих аспектів, на який слід звернути увагу, є чітке дотримання законодавчих процедур під час встановлення місцевих податків і зборів. Безумовно, головним документом у цій сфері є Податковий кодекс України, яким регулюються всі відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів. Постійним та стабільним джерелом доходів бюджетів органів місцевого самоврядування є місцеві податки і збори.

Під час заходу, був активно обговоренний  саме проект рішення щодо встановлення плати за землю. Так, від громадськості надійшли пропозиції стосовно  застосування диференційного підходу для обрахування даного податку, а саме: земельний податок розраховувати в залежності від нормативно-грошової оцінки по кожному населеному пункту (КОАТУ).

Враховуючи норми чинного законодавства в сфері здійснення регуляторної політики, дана пропозиція буде врахована розробниками регуляторного акту під час внесення остаточних змін до проекту рішення Кожанської селищної ради «Про встановлення плати за землю».

Конструктивний діалог з платниками та скоординовані дії сприяють наповненню місцевого бюджету, що у кінцевому підсумку працює на громаду та дає позитивні результати. Прозорість та ефективність використання бюджетних коштів – це сигнал платникам, що їх податки витрачаються на розвиток громади.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису