На території громади розпочався та триває Всеукраїнський рейд «Урок». Законом України «Про освіту» встановлено обов’язковість середньої освіти для кожного громадянина. Це означає, що навчально-виховним процесом мають бути охоплені всі діти громади віком від 6 до 18 років. Начальником Служби у справах дітей селищної ради Тетяною Дакал, виконуючою обов'язки директора центру надання соціальних послуг селищної ради Юлією Петрушовою, спільно з поліцейським  громади  Максимом Хоменко здійснено профілактичний рейд «Урок».

     В ході проведення рейду  були відвідані заклади освіти громади та проведені профілактичні бесіди з учнями щодо належного відвідування занять, ознайомлено їх із відповідальністю за вчинення правопорушень та обов’язками учнів. За результатами рейду встановлено, що всі 1204 дитини шкільного віку громади приступили до занять.

        Додамо, що рейд «Урок» відбуватиметься впродовж вересня-жовтня, а заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року.        

        Служба у справах дітей інформує, що ухилення батьків або осіб, що їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх осіб, згідно зі ст.184 Кодексу України про адміністративні порушення, тягне за собою відповідне покарання.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису