Фото без опису

?? На території Кожанської селищної громади захворюваність на коронавірусну хворобу(COVID-19) почала зростати.

    За минулий тиждень зареєстровано лабораторно підтверджених 11 випадків захворювань на коронавірусну хворобу (COVID-19), що майже втричі вище в порівнянні з минулим тижнем .

     Епідситуація залишається тривожною тому, що вірус постійно мутує, шириться новий підвид Омікрону , що недавно з’явився -Центравр (ВА.2.75). Небезпечний цей варіант з епідеміологічної точки зору своєю контагіозністю та заразністю . Більше хворіють діти, молоді люди та люди з хронічними захворюваннями та послабленим імунітетом . Інкубаційний період 3-5 днів . Гостра фаза захворювання 3-7 днів . Вірус вражає тканини верхніх дихальних шляхів та бронхів . Клініка схожа на застуду , тому люди частіше не звертаються до лікарів , тим самим сприяють розповсюдженню інфекції .

     З метою упередження розповсюдження інфекції медпрацівники Фастівської районної філії Державної установи «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» рекомендують в місцях значного скупчення людей (в громадському транспорті, в закладах охорони здоров’я тощо) користуватися засобами індивідуального захисту, дотримуватися правил особистої гігієни з використанням антисептичних засобів , при можливості дотримуватись дистанції не менше 1,5 метра, при перших ознаках хвороби залишатися вдома, звертатися до сімейного лікаря; виконувати рекомендовані протиепідемічні та профілактичні заходи, не допускати скупчення людей у приміщеннях без вентиляції. ??Не займатися самолікуванням, це небезпечно для здоров’я!