Фото без опису 

Звіт за 2022 рік роботи поліцейського офіцера громади Кожанської територіальної громади.

Наша громада складається з 15 населених пунктів в яких проживає       8167 мешканців. Дану територію обслуговує один поліцейський офіцер громади.

За 2022 рік проведено наступну роботу:

  1. Неодноразові профілактичні бесіди у навчальних закладах спільно із співробітниками ССД Кожанської ТГ, проведено 4 бесіди.

На такі теми:

  • Безпека дорожнього руху, безпечна дорога до навчального закладу;
  • Профілактика вчинення правопорушень;
  • Взаємоповага та відносини в колективі;
  • Протидія булінгу (кібербулінгу);
  • Запобігання вчинення домашнього насильства.
  1. Надання допомоги місцевим мешканцям.
  • У зимовий період під час несприятливих погодних умов на дорозі водіям транспортних засобів була  надана допомога.
  • Також хочу наголосити  що я завжди відкритий для допомоги громадянам які опинились в складних життєвих обставинах, і не має кому допомогти в повсякденних питаннях, наприклад  надати допомогу людям похилого віку які в силу обставин залишились самі без родичів та допомоги. Я готовий прийти на допомогу та зробити все що у моїх силах. 
  1. У зв’язку  з проведенням заходів щодо протидії торгівлі людьми, та незаконного позбавлення волі, в межах компетенції  Національної поліції проведено перевірку так званих реабілітаційних центрів які знаходяться на території Кожанської ТГ, під час перевірки порушень в роботі центрів виявлено не було.
  2. В межах повноважень Національної поліції, проведено перевірку автозаправну станцію щодо торгівлі пальним без відповідних дозвільних документів . Порушень правил торгівлі під час перевірок не виявлено. 
  3. Забезпечував і продовжую забезпечувати охорону громадського порядку під час проведення релігійних та усіх інших святкових заходів на території Кожанської ТГ.
  4. Також до моїх повноважень відноситься доставлення правопорушників до суду які ухиляються від  судових засідань (виконання судових приводів), до суду доставлено 7 громадян.
  5. Ще одним важливим моментом в моїй роботі є допомога слідчим підрозділам у проведені слідчих експериментів та відтворень, а також усіх інших процесуальних дій для подальшого притягнення винних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень.

А зараз перейдемо до цифр які напрацював у продовж 2022 року

  1. Отже за 2022 рік з території ОТГ на лінію 102  надійшло 1139 звернень, не враховуючи дзвінки від мешканців особисто на мобільний номер офіцера громади, з особистими питаннями. Також 181 офіційно написаних заяв, по яким було прийнято у встановлений законом термін рішення та надано відповідь заявнику.
  2. Складено 67 протоколів та постанов у сфері громадської безпеки:

  20 протоколів за вчинення домашнього насильства;

12 протоколів за вчинення дрібного хуліганства;

8 протоколів за порушення правил благоустрою;

5 протоколів за невиконання батьківських обов’язків;

5 протоколів за незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах;   

2 протокола за порушення правил адміністративного нагляду;

2 протокола за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згорання;

5 винесених постанов за розпивання спиртних напоїв в громадському місці;

3 винесених постанов за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях;

2 винесених постанов за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення;

1 винесена постанова за порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік.

  1. У сфері безпеки дорожнього руху складено 1 постанову за порушення правил дорожнього руху, а саме за не виконання дорожнього знаку та 1 протокол за порушення правил руху через залізничний переїзд.
  2. На території ОТГ  знаходиться 293 власника зброї, під час перевірок виявлено  порушення та складено протоколи:

1 винесено постанову за порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) вогнепальної мисливської зброї і правил взяття її на облік;

1 мисливську гладкоствольну рушницю вилучено за вчинення особою домашнього насильства за місцем проживання.

  1. Поліцейським офіцером громади розкрито 4 кримінальних правопорушень , за наступними фактами:

2 - правопорушення за  ч. 1 ст. 309 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту»

2 - правопорушення за ч. 4 ст. 185 «Крадіжка».

На даний момент оголошено про підозру 3 особам, що вчинили кримінальне правопорушення, а по іншому злочину наразі ще триває слідство.

  1. Також до моєї роботи входить перевірка та профілактика:
  • з особами, які вчинили домашнє насильство,  на обліку в даний час перебуває 27 осіб. При виявлені фактів домашнього насильства крім протоколу додатково було складено  20 термінових заборонних приписів стосовно кривдника.
  • з особами які формально підлягають під адміністративний нагляд на обліку 5 осіб.
  •  перевірка осіб яким за рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
  • з  раніше засудженими особами.
  1. Важливим етапом моєї роботи - це співпраця з іншими службами.

7.1 Співпраця з  Фастівським районним відділом № 2 філії Державної установи «Центр пробації» у Київській області.

На території Кожанської ОТГ проживає 21 особа, яка звільнена від відбування покарання з випробувальним терміном, які перебувають на обліку. Завдяки спільній співпраці з початку року 5 осіб засуджених до покарання не пов’язаних з позбавленням волі були вчасно ознайомлені з порядком та умовами відбування покарання.

 Такий вид співпраці до впровадження проекту «Поліцейський офіцер громади» не проводилися.

    1. У 2021 році створено Службу у справах дітей Кожанської ОТГ, з якою ми почали плідну співпрацю, здійснено 67 спільних виїздів під час яких відвідано 234 сім’ї.
  1. Для створення безпекового середовища в громаді запропоновую розширювати встановлення камер відео спостереження на центральних вулицях громади та в місцях вчинення правопорушень, задля фіксації вчинення правопорушень, як один із важливих доказів в суді при розгляді справи, встановлення осіб правопорушників та попередження вчинення правопорушень в подальшому. Оскільки встановлення відеоспостереження з окремим сервером для архівації відео є дуже об’ємною та дорогокоштуючою роботою, можливо виходом із ситуації стало б придбання так званих «фото пасток», котрі реагують на рух та відправляють фото матеріал на мобільний телефон автономно, а також працюють на батареях. Це дуже важливий аспект, так як діджиталізація є невід’ємною складовою прогресивного суспільства

Також дуже актуальним є створення програми для постраждалих осіб від домашнього насильства. Необхідність створення такої програми передбачено ЗУ «Про протидію та запобігання домашньому насильству». Дана програма дає змогу розроблення нами чітких алгоритмів роботи при втручанні у кризових ситуаціях. Так як ми вже мали факти дуже серйозного  домашнього насильства, після якого жертви такого потребували інтенсивної психотерапії(мова йде про неповнолітніх), ми були вимушені шукати допомоги у спеціалістів. Також не менш важливим є створення безпечного місця для постраждалих осіб, так званих «Шелтерів», куди особу можна буде помістити на певний час та ізолювати від кривдника.

На останок, маємо велике прохання до місцевого самоуправління не ігнорувати наші інформаційні запити та пропозиції, щодо створення більш безпечного середовища в громаді. Ми маємо зв’язок із усіма ПОГами країни, а потому маємо можливість запозичувати найкращі практики та готові проекти у наших колег, але без Вашого сприяння усе так і залишиться на рівні пропозиції.

Дякуємо за Вашу довіру!

 

ПОГ СВГ ВП Фастівського РУП

ГУНП в Київській області

капітан поліції                                                                      Максим ХОМЕНКО