Фото без опису 

    • 10 жовтня визначено як Всесвітній день ментального здоров’я. Психічне (ментальне) здоров'я – це стан психічного благополуччя, яке дозволяє людям справлятися з життєвими стресами, реалізовувати свої здібності, навчатися й працювати, а також робити внесок у життя суспільства. 
    • 11 жовтня 2023 року у Фастівській філії Київського обласного центру зайнятості заступник начальника відділу кар’єрного консультування Наталія Весела провела тренінг для осіб, які перебувають на обліку в службі зайнятості на тему «Базовий курс самодопомоги та первинної підтримки в кризових ситуаціях» та ознайомила присутніх з Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?» . Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр з психічного здоров'я при Кабінеті Міністрів України за експертного партнерства та підтримки ВООЗ. Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада Кабінету Міністрів України.

Під час тренінгу присутні визначали, що таке стрес і для чого він потрібен. Працювали з базовим протоколом саморегуляції «Заземлення і фокус». Ознайомилися з індивідуальним кодом адаптації, шляхом застосування моделі BASIC PH, поділилися своїми особистими способами самодопомоги.

Учасники практикували засоби надання доступної, короткострокової соціально-психологічної допомоги в режимі реального часу, набували навичок застосування релаксаційних технік та інструментів відновлення.

Під час війни та під час відновлення увага до психічного здоров’я громадян повинна бути на особливо високому рівні, оскільки саме рівень психічного здоров’я населення та превенція розладів психіки буде впливати на загальний стан здоров’я людей, економічне відновлення та добробут країни.

#тияк #mentalhealth #психічнездоровя #bezbariernist #безбарєрність #barrierfree