Фастівською окружною прокуратурою у межах повноважень, визначених Конституцією України на території Фастівського району вживаються системні заходи з метою забезпечення належної реалізації повноважень прокурорів у кримінальній сфері та поза  межами кримінального судочинства.

    Щодо координаційної діяльності. З метою підвищення ефективності взаємодії правоохоронних органів, органів державної влади та органів місцевого самоврядування району з питань виявлення, розкриття та розслідування кримінальних проваджень у сфері охорони навколишнього природного середовища; щодо розкрадання та іншого незаконного використання бюджетних коштів; щодо воєнних злочинів, а також інших кримінальних правопорушень, пов’язаних із воєнною агресією Російської Федерації проти України діє 3 міжвідомчі робочі групи.

    Нагляд за додержанням законів при проведенні досудового розслідування.     Протягом 4 місяців 2024 року дізнавачами та слідчими Фастівського районного управління поліції ГУНП в Київській області розслідувалося 6 863 кримінальних провадження, з яких у звітному періоді розпочато 1 187 проваджень.

   Прокурорами скасовано 77 незаконнних постанов дізнавачів/слідчих про закриття кримінальних проваджень. Завдяки спільним зусиллям слідчих, дізнавачів та прокурорів до суду скеровано 1 клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру та 193 обвинувальних актів, 86 з яких у провадженнях про тяжкі та особливо тяжкі злочини, 14 про корупційні правопорушення, 3 про правопорушення, вчинені стосовно дітей. Прийнято рішення про закриття 445 кримінальних проваджень.

    За підтримки прокурорами публічного обвинувачення в суді – ухвалено 120 вироків суду. Завдяки принциповій позиції прокурорів, їх особистій участі при проведенні слідчих (розшукових), негласних слідчих (розшукових) та процесуальних дій вдалося розкрити ряд кримінальних проваджень.

   За процесуального керівництва Фастівської окружної прокуратури повідомлено про підозру 2 директорам юридичних осіб за фактами заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення (ч. 2 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України).

   Представництво інтересів держави у суді. У сфері державної і комунальної власності значна увага приділялася питанням дотримання вимог законодавства при розпорядженні спорудами цивільного захисту, забезпечення належного стану таких об’єктів. Так, до Київського окружного адміністративного суду скеровано 4 позовні заяви, щодо оформлення права комунальної власності, взяття на баланс об’єкту цивільного захисту, приведення захисної споруди цивільного захисту у стан готовності у відповідності до законодавства для використання за призначенням.

   Окружною прокуратурою вживались заходи, спрямовані на оскарження неправомірного, за відсутності достатніх підстав та належного обгрунтування, неодноразового укладення додаткових угод до договорів про постачання електроенергії.

   Інші напрямки діяльності. Забезпечено участь у розгляді 3 справ про адміністративні правопорушення, пов’язані із корупцією.

   Протягом 4 місяців 2024 року прокурорами вирішено 157 звернень громадян.

   Фастівська окружна прокуратура