Фото без опису

Інформаційний лист учаснику

Київська обласна служба зайнятості долучається до проєкту «Соціально- економічна підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та членів їх сімей» (далі – Проєкт), що фінансується Європейським Союзом і впроваджується Міжнародною організацією з міграції (далі – МОМ). Відповідальним виконавцем Проєкту є громадська організація «Центр зайнятості Вільних людей».

Основна мета Проєкту — сприяння реінтеграції ветеранів АТО/ООС (незалежно від статі та зайнятості) через допомогу в професійному навчанні, перекваліфікації та підвищенні кваліфікації. Учасники Проєкту можуть отримати грант до 400 євро на професійне навчання.

      Обов’язкові вимоги до учасників Проєкту: громадянство України, проживання в Україні, посвідчення учасника бойових дій, грант особі на професійне навчання від міжнародних організацій раніше (у 2019-2020 роках) не надавався.

Інші вимоги: за умови дотримання обов’язкових вимог, до Проєкту на безкоштовних засадах можуть долучитися особи, які: - мають труднощі з працевлаштуванням та поверненням до цивільної професійної діяльності (особи, які потребують професійної орієнтації, навчання чи перекваліфікації); - мають інвалідність, без одного з подружжя виховують дитину (дітей); - бажають змінити роботу чи професію, працевлаштуватися за наявною професією, але для цього не вистачає знань та професійних навичок («hard», «soft»); 2 - мають мотивацію до професійного розвитку та розуміння, як далі застосовуватимуть отримані знання.

Реалізація проєкту відбуватиметься у декілька етапів:

1. Інформаційна кампанія та онлайн-реєстрація учасників за посиланням: http://bit.ly/ПрофесійніКурси - до 31.08.2021 року.

2. Співбесіди з учасниками, комплектування тренінгових груп. Проходження обов’язкового 2-денного тренінгу з адаптації військового досвіду до цивільної кар’єри (кількість тренінгових груп не обмежена).

3. Послуги з професійної орієнтації чи переорієнтації, обрання професійних курсів та подання проєктної (грантової) заявки.

4. Конкурсний захист проєктної (грантової) заявки.

5. Надання гранту на навчання (грант у формі оплати курсів з професійної підготовки, перекваліфікації або підвищення кваліфікації).

6. Професійне навчання та супровід.