З метою забезпечення сталого розвитку Кожанської селищної територіальної громади з дотриманням принципу збалансованості державних, громадських та приватних інтересів, визначення планувальних рішень щодо перспективного використання всієї території територіальної громади Кожанською селищною радою прийняте рішення № 31-15-VIII від 12.07.2022 р. «Про розробку Комплексного плану просторового розвитку території Кожанської селищної територіальної громади».

15 вересня 2022 року в приміщенні Будинку культури смт. Кожанка відбулось перше засідання робочої групи з просторового планування Кожанської громади. Участь в робочій групі взяв провідний експерт зі стратегічного планування  територіального розвитку ТОВ «Укргруппроект» Леонід Тиква, селищний голова Володимир Сажко та члени робочої групи з розробки Комплексного плану просторового розвитку території Кожанської селищної територіальної громади.

Комплексний план просторового розвитку території громади – це документ, який дає можливість перетворити бачення щодо майбутнього громади в інструмент управління її розвитком. Він вирішує у межах території усієї громади наступні питання:

•        визначення функції території;

•        забезпечення соціальною, транспортною та інженерною інфраструктурою;

•        формування сприятливого середовища для мешканців;

•        створення умов для розвитку місцевого бізнесу та залучення інвестиФото без описуцій.

В процесі розроблення комплексного плану інвентаризуються ресурси громади, земельні, лісові, водні, надра, а це одна із передумов їх ефективного та раціонального використання. В результаті – розкриються нові можливості та потенціал громади, відбудеться економічне зростання та збільшення дохідної частини місцевих бюджетів.Фото без описуФото без опису