Головним управління ДПС у Київській області  надано  роз’яснення стосовно порядку отримання податкових повідомлень-рішень (ППР) та сплати до бюджету МПЗ, зокрема:

  1. Отримавши ППР, яке надходить на Вашу адресу  заказним листом, з визначеним податковою розміром МПЗ, платник зобов’язаний сплатити зазначену в ньому суму  податку протягом 60 днів з дня вручення ППР;
  2. У разі незгоди з визначеним МПЗ, платник має право протягом 30 днів  з дня вручення ППР звернутись до контролюючого органу(Фастівської ДПІ) для звірки даних,  використаних для розрахунку, з наданням підтверджуючих документів, щодо:

        -земельних ділянок, які знаходяться у     власності(користуванні) , їх нормативної грошової оцінки та площі;

        - суми доходу, отриманого від реалізації власної с/г продукції;

        - суми сплачених податків, зборів, платежів.

    3. У разі розбіжності, підтвердженої оригіналами відповідних документів, контролюючий орган(ДПС) протягом 10 днів, наступних за днем звірки, скасовує/ відкличе  таке ППР та за потреби  надішле  платнику  нове ППР, складене з урахуванням результатів звірки, з детальним розрахунком суми.

      Звертаємо Вашу увагу на те, що:

- відмова від отримання податкового повідомлення-рішення(ППР) не звільняє Вас від його сплати, а навпаки є підставою для нарахування через 60 днів штрафних санкцій. Тому враховуючи те, що при запровадженні нових податків можливі помилки та неточності,  більш доцільно звернутись до Фастівської ДПІ для узгодження обсягів сплати мінімального податкового зобов’язання ( МПЗ) на  відповідний рахунок згідно додатку 1 .

  -   64  відсотки сплаченого Вами МПЗ зараховується до бюджету Кожанської селищної територіальної громади з послідуючим спрямуванням коштів   як на  утримання  установ бюджетної сфери, комунальних підприємств  Кожанської територіальної громади так і на  підтримка  ЗСУ.

Реквізити рахунку для сплати МПЗ

                           Виконавчий комітет    Кожанської селищної ради