Стратегічне планування розвитку вже тривалий час застосовується в Україні, але досі воно давало позитивний результат переважно в містах обласного значення, які мали більш-менш відповідні для цього людські та матеріальні ресурси, а також волю керівництва міста для реалізації плану.
В процесі децентралізації влади в Україні з’являються нові спроможні територіальні громади, які досі не мали досвіду такого планування свого розвитку. Вони мають самостійно, виходячи з власних інтересів, визначати і планувати власне майбутнє з використанням сучасних методик.

          Розпорядженням голови Кожанської селищної ради було прийнято рішення про розроблення Стратегії розвитку Кожанської селищної територіальної громади на період до 2027 року, головною метою якого є формування нового бачення сталого місцевого розвитку об‘єднаної громади в умовах децентралізації та процесів добровільного об’єднання громад, спільно з реалізацією завдань кардинального покращення якості життя мешканців громади шляхом комплексної зміни системи управління громадою, підвищення конкурентоспроможності місцевої економіки, інвестиційної привабливості, якості життя у громаді через ефективне використання ресурсів та реалізацію узгоджених інтересів місцевої влади, громади та бізнесу.

19 листопада у приміщенні Будинку культури селищної ради відбулось перше засідання робочої групи зі стратегічного планування. У роботі засідання взяли участь працівники структурних підрозділів Кожанської селищної ради, комунальних підприємств, представники бізнесу, депутати селищної ради, громадські організації, громадяни. 

   Голова робочої групи, селищний голова Володимир Сажко у вступному слові звернув увагу на важливості розробки якісного середньострокового плану розвитку ТГ та сприянні діяльності Робочої групи зі стратегічного планування розвитку громади. Також відбулася презентація результатів аналізу соціально-економічного стану громади.

 Завідувач сектору економічного та інвестиційного розвитку громади, Анна Рябоконь ознайомила присутніх із ключовими засадами розробки стратегії, методологією та основними етапами стратегічного планування. Було проведено SWOT-аналіз на основі матеріалів дослідження соціально-економічного стану населених пунктів, що входять до складу громади.
           Всі учасники робочої групи активно включились в процес і приймали безпосередню участь при  визначенні сильних та слабких сторін громади, ризиків та можливостей.

 Фото без опису          Фото без опису            Фото без опису